Appartementen Zuidsingel

Appartementen Zuidsingel

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

Appartementen Zuidsingel

Het complex bestaat uit twee bouwblokken met een onderdoorgang naar een parkeerterrein en een parkeerkelder. Op het achterterrein bevinden zich verder de bergingen en een parkeerruimte voor scootmobielen. Het woongebouw wordt deels vier en deels vijf lagen hoog. De galerijen bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw. De appartementen worden uitgevoerd in drie basistypen met ongeveer tien varianten. Het vloeroppervlak van de woningen varieert van ongeveer 85 tot circa 90 vierkante meter.

Bijzonder project
Het nieuwbouwproject had als werknaam ‘Zuidsingel’. De toekomstige naam wordt ‘Panta Rhei’. Panta Rhei is een bekende uitspraak van de Griekse filosoof Plato en betekent alles stroomt of alles is in beweging.

Plato bedoelde hiermee te zeggen, dat alles in deze wereld steeds in verandering is: “Men kan niet tweemaal in dezelfde rivier stappen, want het is steeds weer vers water dat u tegemoet stroomt.”

Deze uitspraak / naam past perfect bij dit gebouw waar veel aandacht is besteed aan een sterke reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen. In de wereld van de installateurs wordt het project al bestempeld als het meest energiezuinige appartementencomplex van Limburg. Men kan fossiele brandstoffen maar één keer gebruiken en deze bron is niet onuitputtelijk. Antares gebruikt in haar ontwikkelingen zoveel als mogelijk duurzame energietoepassingen.

Onuitputtelijke bron van energie
Dit project is een pilot waarbij voor het grootste gedeelte gebruik gemaakt wordt van zonne-energie en bodem-energie. Het principe ‘alles stroomt’ klopt helemaal voor de energietoepassingen in Panta Rhei. Binnen het principe van de open bronnen is sprake van een ondergrondse warme bron en een koude bron. In de winter wordt water vanuit de warme bron opgepompt en gebruikt voor verwarming van de woning, waarna het vervolgens naar de koude bron wordt gepompt om het op te slaan. In de zomer wordt juist het water vanuit de koude bron opgepompt, waarmee de woning wordt gekoeld, waarna het water weer naar de warme bron wordt gepompt. Dus: een onuitputtelijke bron van energie!!!!

Bij de toepassing van het energiedak, wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Deze energie wordt gebruikt om het warm tapwater te bereiden, waarna de overtollige warmte in de warme bron wordt opgeslagen.

Er wordt een EPC-norm gehaald van 0,54 (ver beneden de landelijke norm van 0,8). De reductie CO2-uitstoot binnen dit project is 78.900 kg per jaar en te vergelijken met een CO2 opname door 2905 wilgenbomen.