EnergiedakĀ®-Plus

EnergiedakĀ®-Plus

Energie uit zonlicht en zonnewarmte

EnergiedakĀ®-Plus beschikt over alle kwaliteiten van het EnergiedakĀ®, maar voegt daar de vele voordelen van een PV-dakbedekking aan toe. Deze dunne film PV-modules bestaan uit zonnecellen die stroom opwekken. EnergiedakĀ®-Plus levert dus niet alleenĀ warmteĀ enĀ koeling, maar ookĀ elektriciteit!

De veelzijdige kanten van Energiedak:

De opbouw van het EnergiedakĀ®-Plus is grotendeels gelijk aan het EnergiedakĀ®.Ā Lees hier meer over de werking van het EnergiedakĀ®.

Het verschil met het reguliere EnergiedakĀ® is dat de toplaag van EnergiedakĀ®-Plus bestaat uit de allernieuwste CIGS PV-modules van Hanergy, merk Mia SolĆ©, die in het werk of prefab zijn aangebracht op de kunststof dakbedekking.

De voordelen van deze PV-modules:

KlikĀ hier voor eenĀ overzichtĀ vanĀ de belangrijkste verschillen tussen kristallijne PV-panelen en PV-laminaten.

Weergave van een mogelijke toepassing van EnergiedakĀ®, hier gecombineerd met vloerverwarming (of ā€“koeling), warm tapwater en bodemopslag. Dit is slechts een voorbeeld, EnergiedakĀ® kan in tal van varianten worden toegepast. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

EnergiedakĀ® en PV-dakbedekking: Een energiek duo

SolarTech PV-dakbedekking werkt optimaal bij een temperatuur van 25 Ć  30 Ā°C. Gewone platte daken bereiken op warme dagen eenvoudig een hogere temperatuur, waardoor het rendement van de PV-modules al snel afneemt. Omdat EnergiedakĀ®-Plus de warmte van het dak absorbeert en afvoert, blijft de daktemperatuur lager. Dit resulteert in een veel hogere elektriciteitsopbrengst van de PV cellen.

Bestektekst EnergiedakĀ®-plus:

In aanvulling op de bestekteksten voor EnergiedakĀ® kunt u hier kennis nemen vanĀ de bestekteksten voor de PV-dakbanen.