Roofbooster

Roofbooster

Roofbooster levert +25% prestatieverbetering

SolarTech is sinds 1998 actief in de ontwikkeling van het meest optimale zonthermische systeem. Maar ook het allerbeste systeem doet niets als de “motor” niet aanstaat. Onze jarenlange voorsprong op de concurrentie heeft nu geleid tot de Energiedak® Roofbooster

De Roofbooster is onze autonoom werkende meet- en regelunit waarmee de gebruiker volledig wordt ontzorgd. De Roofbooster geeft volledig inzicht in de energieprestaties van uw gehele installatie (dus niet alleen van het dak). Hij kan daardoor als gebouwbeheersysteem worden ingezet of met andere gebouwbeheersystemen worden gekoppeld.

De Roofbooster staat permanent in verbinding met de buitenomstandigheden (zoninstraling, diverse temperaturen, wind, neerslag, etc.) en met de gebouwzijdige vraag naar de meest optimale energie. Vanuit de Roofbooster wordt de WKO geregenereerd, wordt een boilervat in een mum van tijd opgewarmd of wordt de warmtepomp rechtstreeks van de juiste aanvoertemperatuur voorzien. Resultaat: de warmtepomp draait met een sterk verbeterde C.O.P. want het stroomverbruik wordt drastisch teruggebracht.

Gevolg: het bronnensysteem kan een stuk kleiner worden uitgevoerd, aangezien een flink deel van het jaar geen warmte meer aan de bodem wordt onttrokken, maar aan het dak! En wat niet aan de bron wordt onttrokken hoeft er ook niet in!

Duurzaamheid vanuit het hart van de trias energetica, dat is duurzaamheid volgens SolarTech!

De werking van het Energiedak met Roofbooster wordt verder geoptimaliseerd door in de directe nabijheid van het dak de weersomstandigheden op te nemen.

Energiedak® Weerstation-varianten

Traditioneel wordt een SolarTech weerstation toegepast met windsnelheid-, buitenluchttemperatuur, relatieve vochtigheid en zonintensiteitsmeting gemonteerd op een korte mast incl. tegelvoet te plaatsen direct boven het Energiedak®. voorzien van 10 m¹ kabel LiYCY 16×0,14mm² UV bestendig 24 V, aan te sluiten op de Roofbooster. (24 maanden garantie).

Als goedkope variant werken we met een extra leiding in het Energiedak zelf, dus exact op de plaats waar gemeten dient te worden. Door de meetlus meten we permanent de temperatuur van het water/glycol medium en gebruiken dat als input voor de aansturing van de Roofbooster. Inmiddels is dit op verschillende projecten in praktijk gebracht.