Energiekap

Energiekap

Een dakpaneel met stekkers en slangen..

Enkele jaren geleden maakten we al ons eerste schuine dak met stekkers en slangen. Een lastige klus want werken op het schuine dak is heel wat anders dan op een platte vlak. Onderzoeken zijn gestart naar productiemethoden, hijstechnieken en mooie afwerkingen. Dit heeft geresulteerd in de introductie van onze Energiekap, bestaande uit prefab dakpanelen met alles erop en erin, van daglichttoetreding tot zonnefolie, van warmtecollector (Energiedak) tot isolatie, constructie en randafwerking. In eerste instantie bestemd voor nieuwbouwsituaties maar de ervaring leert dat renovatie daar bijzonder veel op lijkt.

De eerste full-scale demo Energiekap staat op Solarbeat, het  zonne-onderzoekscentrum op de TU/Eindhoven. Maar de eerste prefab Energiekap is ook al geplaatst, op woning LINQ van team VIRTUe, een studententeam dat eind 2018 deelnam aan de Solar Decathlon in Dubai. Voorjaar 2019 hebben we een Energiekap geplaatst op een woning in Oirschot, klik HIER voor meer informatie.

Meerdere projecten met een Energiekap zijn in voorbereiding. Woonbedrijf uit Eindhoven zal eind 2019 een eerste CASA woning met Energiekap bouwen. De dakpanelen worden geproduceerd in onze afbouwwerkplaats in Nuenen.

De eerste Energiekap voor een bestaande woning is gerealiseerd in Oirschot. Het dak aan de voorzijde is met Unilin Sandwichpanelen geïsoleerd, waarna de dakpannen weer zijn teruggelegd. Aan de achterzijde is het pannendak vervangen door volledig prefab geproduceerde Energiekap-dakpanelen. 15 stuks (de langste 8 meter), in verschillende lengtes, leveren samen 4.000 kWh stroom en 15.000 kWh warmte.