DOEK Ommen

DOEK Ommen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in hetĀ Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

DOEK Ommen

In Ommen verrees het project ā€˜Drie Onder EĆ©n Kapā€™ (DOEK) te Ommen. Van Dijk Bouw heeft dit prachtige complex, dat politie, brandweer en dienst Openbare Werken van gemeente Ommen huisvest, gebouwd. Een duurzaam en markant gebouw, ontworpen door BCT Architecten.Ā Het complex krijgt op twee dakvlakken een EnergiedakĀ®. Realisatie oktober 2011.Ā 
Ā 
Direct onder de dakbedekking ligt op de dakisolatie een leidingenstelsel vanĀ 550 mĀ². Via het water/antivries mengsel in de leidingen wordt de warmte van invallend zon- en daglicht van de dakbedekking afgevoerd en opgeslagen in de bodem. Door de warmte en de koude van het dak is de bron gemiddeld altijd in balans. Uit die bron wordt met een warmtepomp de warmte voor de vloerverwarming gehaald.
De vloerverwarming kan ook gebruikt worden om te koelen. Door de afvoer van warmte uit het dak wordt het daaronder in de zomer binnen tegelijkertijd ook minder warm. De milieuwinst van het EnergiedakĀ® alleen al bedraagt een CO2-reductie van 72.000 kg per jaar. Het in juni 2012 opgeleverde DOEK in Ommen is een compact multifunctioneel gebouw dat efficiĆ«nt is te verwarmen en kan worden aangepast aan een mogelijk veranderende ruimtebehoefte.

Dankzij de bouwkundige detaillering en installaties is de EPC 0,6 geworden, waarbij het effect van het EnergiedakĀ® nog niet is meegenomen.