Prefab Energiekap Eindhoven

Energiekap Eindhoven

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

Energiekap Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven beschikt over een unieke testfaciliteit: Solarbeat. Op het dak van gebouw Vertigo staan zes “huisjes” waarop PV en PVT-oplossingen worden onderzocht. Een ware proeftuin voor platte en hellende daken en voor gevelelementen. De thermische meetinstallatie is uniek in Europa en heeft de afgelopen jaren haar nut al ruimschoots aangetoond.

Begin 2018 is door SolarTech op huisje vijf een Energiekap aangelegd. De kap bestaat uit volledig prefab voorbereidde dakelementen, speciaal geprepareerd door Unilin uit Oisterwijk. De nabewerking geschiedde bij de werkplaats van Van der Leegte Werkt, onder regie van SolarTech. De Energiekap bevat een warmtecollector en is afgewerkt met flexibele PV-stroken en is natuurlijk waterdicht en goed geisoleerd. De dakpanelen werden in één handeling aangebracht op het dak en daar naadloos aangesloten.

Indien u interesse heeft kunnen we u toegang verstrekken tot de meetresultaten via een on-line verbinding. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

Het gecombineerde rendement (uitgedrukt als η˳) van warmtewinning en elektriciteitsopwekking bedraagt ongeveer 40%.