Hart van Hoograven Utrecht

Hart van Hoograven Utrecht

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

Hart van Hoograven Utrecht

In opdracht van woningcorporatie Mitros bouwt Van Wijnen het project ‘De Gravin’ aan de Wijnesteinlaan in Hoograven. In De Gravin bouwt Mitros 93 huurwoningen en voorzieningen voor onder andere Centrum Jeugd en Gezin, Wijkbureau Zuid, Portes en Jongerenwerk Utrecht (Jou). Het project moet de nieuwbouw ‘Hart van Hoograven’ rond de Goylaan compleet maken.

In de wijk Hoograven maken diverse verouderde woningblokken en portiekflats plaats voor nieuwe woningen. Het inmiddels opgeleverde project Hart van Hoograven noord is daarvan een voorbeeld. De oude flatgebouwen aan de zuidkant van de Goylaan, richting Wijnesteinlaan zijn gesloopt. Oktober 2011 is daar gestart met de bouw van het nieuwe Hart van Hoograven Zuid met 93 sociale huurappartementen en 2150 m2 voor maatschappelijke doeleinden. De bouw zal zo’n 1,5 jaar in beslag gaan nemen. De verwachte oplevering zal plaatsvinden rond begin 2013.

Onder de noemer ‘Hoograven in de lift’ wil de gemeente Utrecht, samen met bewoners en maatschappelijke organisaties de komende jaren van Hoograven een krachtwijk maken. De wijk moet ‘een vitale woon-, werk- en leefomgeving worden waar het prettig wonen is en waar mensen betrokken zijn bij de samenleving’, aldus de gemeente. Het nieuwbouwproject Hart van Hoograven moet daaraan op een duurzame wijze aan bijdragen, logisch dat daar een WKO-Energiedak® combinatie in is verwerkt!