Hushoven

Hushoven Weert

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

Hushoven Weert

In opdracht van Wonen Limburg wordt in Weert het woonzorgcomplex Hushoven gerealiseerd. Het gaat daarbij om een nieuwbouw van 81 zorgappartementen, 3 groepswoningen en een grand-café annex ontmoetings- en activiteitenruimte. 

Allerlei slimmigheden worden in de woonverblijven aangebracht, gericht op het zolang mogelijk zelfstandig wonen. Zo wordt fors geïnvesteerd in bijvoorbeeld verstelbare toiletten, scootmobielruimtes, automatische deuren, videofooninstallaties, zorgoproepsystemen et cetera. Maar ook aan het binnenklimaat is gedacht. Met een duurzame energievoorziening wordt bewoners naast warmte ook koeling geboden voor warme zomerdagen. 

Deze klimaatinstallatie is een geheel nieuwe ontwikkeling van Dubotechniek uit Zaltbommel. Centraal staat een soort container vol techniek, zoals een warmtepomp, warmtewisselaar, meet- en regeltechniek maar dan prefab: een duurzame plug & play energie installatie genaamd ONE (Own New Energy). Hierdoor werd de maandenlange installatie teruggebracht tot welgeteld één dag! Onder het complex ligt een WKO-installatie, op het dak een Energiedak® om het geheel te optimaliseren en energiebalans in de bronnen te garanderen. Met de regeltechniek van SolarTech wordt het Energiedak® aangestuurd, gericht op COP-optimalisatie van de warmtevragers in het gebouw (boilers, WKO, ruimteverwarming, -koeling). 

Eerder introduceerde Dubotechniek de duurzame energie-installatie ONE al in Nederland tijdens de Energievakbeurs in oktober 2012. De zelfvoorzienende installatie die de energetische en financiële rendementen aanzienlijk verhoogt, oogstte veel lof in eigen land en trok al snel internationaal de aandacht. Voor dat internationale publiek werd de ONE in de Europese spotlights gezet tijdens de ISH 2013 in Frankfurt. De combinatie ONE – Energiedak maakt deel uit van de samenwerking die Dubotechniek onlangs met SolarTech is aangegaan.