NOM-renovaties 2016

NOM-renovaties 2016

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in hetĀ Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

NOM-renovaties 2016

DuurzaamheidsorganisatieĀ Urgenda werkt vanuit haar initiatief ThuisBaas concreet aan het energieneutraal maken van bestaande woningen. De opgave is om een gemiddeld huis energieneutraal maken voor maximaal ā‚¬ 35.000,- inclusief BTW. Die ā‚¬ 35.000,- is het bedrag dat een gemiddeld gezin in vijftien jaar betaalt aan energiekosten.

Het eerste uitgangspunt is het streven naar een huis dat geen fossiele brandstoffen meer verbruikt. Dat betekent koken op inductie of infrarood in plaats van gas. Het tweede uitgangspunt is voor maximaal ā‚¬ 35.000,- een energieneutraal huis realiseren.Ā Dat betekent dat we de zogenaamde ā€˜Trias Energeticaā€™ verlaten.Ā De huizen worden voor zover nodig geĆÆsoleerd om het comfort te verhogen, waarbij we de overduidelijke ā€˜warmtelekkenā€™ aanpakken. We denken ook met de bewoners mee over verdere energiebesparende maatregelen zoals energiezuinige apparaten, verlichting en verandering van gedrag.

Inmiddels zijn twee brochures verschenen met diverse praktijkvoorbeelden; via de links hiernaast zijn die te downloaden. Af en toe wordt bij de oplevering eenĀ filmpjeĀ opgenomen. Die geven een goed beeld van de eenvoud waarmee woningen energieneutraal gemaakt kunnen worden.

Voor veel van de renovaties mag SolarTech de Multi Energy Panelen leveren voor de opwekking van duurzame stroom en warmte. We zijn trotse partner van Urgenda en pionieren met evenveel enthousiasme voort aan de verduurzaming van ons land.