WenSdak: Water en stroomdak Eindhoven

WenSdak: Water en stroomdak Eindhoven

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in hetĀ Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

In een consortium van bedrijven is onderzoek verricht naar nieuwe soorten PVT-oplossingen. Als kennispartners zijn betrokken SEAC, ECN, TU/e. Onze variant is het Multi Energy Panel.

Vanuit onze ervaringen met Energiedak zijn we gestart met de productie van Multi Energy Panelen. De TU/e verrichte in 2014 eerste metingen onder een installatie met een kunstmatige lichtbron van halogeenlampen. In 2015 is op het dak van TU-e gebouw Vertigo eenĀ professionele testinstallatieĀ ingericht (zie foto) waarop onze panelen in buitenomstandigheden zijn getest en de opbrengst is bepaald.

In het lab van faculteit Werktuigbouw is in 2015 een proefopstelling gerealiseerd met een Eternal Sun, ‘s-werelds beste kunstmatige lichtbron. Onze MEP-panelen zijn daarin getest en gemodelleerd. De resultaten van de lab-test en de buitenopstelling zijn aan elkaar gerelateerd, zodat in de loop van 2016 realistische conclusies konden worden getrokken.

Aangezien SolarTech de thermische module aanbrengt achter diverse merken/typen zonnepaneel is onderzocht of er sprake is van verschillen in warmteabsorptie bij gebruik van dunne film of kristallijneĀ panelen, glas/glas panelen of panelen met een andere drager.

Onderzocht zijn:

– dunne film panelen van Stion / TSMC formaat 165 x 65 cm
– transparante kristallijn panelen van Solarwatt formaat 165 x 100 cm
– Standaard kristallijne panelen (JA Solar, Bisol), formaat 165 x 100 cm
– Energiedak en Energiedak-Plus 1 m2
Ā 

Neem contact met ons op voor andere onderzoeksrapporten.