Zorginstelling Schakenbosch

Zorginstelling Schakenbosch

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij zijn gevestigd in het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

Zorginstelling Schakenbosch

Op de locatie Schakenbosch Noord willen de zorginstellingen Stichting Jeugdformaat  en Stichting Ipse/de Bruggen een school en zorgvoorzieningen realiseren. Deze zijn bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. De zorginstellingen werken daartoe nauw samen met de J.C. Pleysierschool. Om de bouw mogelijk te maken, heeft de gemeente voor Schakenbosch Noord een bestemmingsplan gemaakt. De bestemming van het gebied was en blijft zorg, dat verandert dus niet. Het plan bestaat uit zes gebouwen voor jeugd- en kinderpsychiatrie, zoals een theorie- en praktijkschool, zorgwoonvoorzieningen en een verzamelgebouw (ondermeer voor deeltijdbezoekers). Vijf gebouwen bestaan uit twee etages. Eén gebouw, midden op het terrein, wordt gedeeltelijk vier etages hoog.

Herinrichting en toegankelijkheid

Schakenbosch Noord is omringd door sloten en groen. Die vormen een natuurlijke grens met het omringende gebied. Het terrein is op deze manier als het ware een eiland. Het plan is om de sloten als natuurlijke grenzen optimaal te gebruiken en daarmee aan te sluiten bij de behoefte aan bescherming en afscherming die jongeren met problemen vaak hebben.

Het groene karakter vindt verder een nagenoeg onzichtbaar vervolg door de toepassing van uiterst duurzame voorzieningen voor de energievoorziening, onder andere een WKO en een daarbij onmisbaar regeneratietool: Energiedak.