Energiedak

CASA komt op stoom

Lees ook:

Vragen of interesse?

Wij zijn gevestigd in het Evoluon in Eindhoven. Een prachtige en inspirerende locatie waar we u van harte verwelkomen.

In 2017 hadden we de eerste bespreking, inmiddels komt het sociale woningbouwproject goed op gang. De door TU/e studenten ontwikkelde woning CASA wordt voorjaar 2021 in Brainport Smart District gerealiseerd. In het gebouw is ruimte voor een appartement en twee studio’s.

CASA staat voor Comfortable Affordable Sustainable Alternative. De woning krijgt een centrale kern met daarin alle installatietechnische (E en W) onderdelen en aansluitingen. Zodat een woning overblijft die geheel vrij is van techniek dus ook geheel vrij kan worden ingericht. 

De duurzaamheid betreft een goede gebouwschil, Energiedak-Plus, een grote thermische opslag en DC-warmtepomp. Ook komt er een flexibele zonnefolie op het dak. De woning zal energie-autonoom kunnen functioneren.

In de media krijgt het project bijzonder veel aandacht. Maar ook komt een gestage stroom aan bezoekers langs, van kamerleden tot adviseurs, wooncorporaties tot beleidsmakers, bouwers en geinteresseerde bewoners.

Categorie:
Niet gecategoriseerd